Kaperssyltede hyldebær
200 g grønne umodne hyldebær
60 g salt
20 g sukker
1½ dl eddike
1 laurbærblade
4 peberkorn
1½ dl vand (til det dækker)
Skyl og rib bærrene og læg dem lagvis med en blanding af sukker og salt. Hæld vandet ved, læg en tallerken over, så bærrene holdes under vandet, og lad bærrene trække et døgn på køl.
Kog eddiken op med laurbærblade og peber og skyl saltblandingen af hyldebærrene. Kom hyldebærrene i skoldede glas, hæld den varme eddikelage over og luk til. Lad hyldebærrene trække i mindst 14 dage og brug dem til salater, over smørrebrød eller som smagsgiver i dressinger.
Madopskrift: Kristina Marckmann
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hybensmør
Krydret pærechutney
Tomatchutney
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)