Kartoffelmad med bacon og hjemmerørt mayonnaise

Få en dejlig smagsprøve på tillægget Smørrebrød og snitter, der følger med Famlie Journal fra mandag d. 13. august
Af
af Redaktion

(1 pers.)

1 tyk skive rugbrød
5-10 g smør (kan udelades)
1-2 skiver sprød salat
3-4 kogte, pillede kartofler
10-15 g mayonnaise
½ rødløg i ringe
2 skiver bacon
2 spsk. hakket purløg
Salt og peber


Steg baconen sprød, evt. i ovnen. Smør brødet med et tyndt lag smør. Læg skyllet, afdryppet salat på. Skær kartoflerne i tykke skiver og læg dem på. Læg en tyk stribe mayonnaise over og drys med hakket purløg, løgringe, lidt salt og friskkværnet peber. Top med ristet bacon.


Hjemmerørt mayonnaise

1 pasteuriseret æggeblomme ¼ tsk. groft salt
½ tsk. citronsaft
1 dl neutral majsolie eller lign.

Rør æggeblommen sej med salt og citron. Tilsæt olien dråbevis, til æggeblommen emulgerer, og fortsæt så i en tynd stråle, til mayonnaisen har den konsistens, du foretrækker. Kan holde ca. 1 uge på køl.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Kartoffelmad med Læsøhummer
Sandwich med kylling og tomatmayonnaise
Kartoffelpande med bacon




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.