Kold ramsløgsuppe
(4 pers.)
1 bagekartoffel, ca. 150 g
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
1 dl hvidvin
4 dl lys bouillon
1 dl mælk
1 dl piskefløde
20 g friske ramsløg
Salt og peber
Pynt
Snittede ramsløg
Evt. ramsløgblomster
Tilbehør
Flute
Skræl kartoflen og pil løget, skær dem i tynde skiver. Svits dem et par min. i olie. Hæld vin ved og kog uden låg et par min. Tilsæt bouillon, mælk og fløde og kog det mørt under låg ca. 15 min. Miks suppen glat med blenderstav og lad den blive kold. Skyl og snit ramsløgene groft og læg dem i suppen. Blend dem, så suppen bliver sart grøn, og smag til med salt og peber. Pynt med ramsløg og blomster og servér med flute til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
EN NY KØKKENREVOLUTION
Lékué dampboksen damper pasta, ris, gryderetter og supper hurtigt og nemt i mikroovnen. Et perfekt alternativ til gryderne. Boksen kan købes her (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Aioli med ramsløg (link fjernet)Knækbrød med ramsløg (link fjernet)Brændenældetzatziki
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)