Kyllingespid med tzatziki

De lækre kyllingespid er en sjov og lidt anderledes idé til madkurven eler som tapas-ret
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger

Ingredienser til kyllingespid med tzatziki

(Kyllingespid med tzatziki til 6 pers.)

1 usprøjtet citron
5 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. paprika
4 kviste frisk oregano
600 g kyllingefilet
½ agurk
300 g tyk yoghurt 10 %
1 fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde til kyllingespid

Pres saften af citronen, riv skallen fint og rør den med olivenolie. Pil og riv hvidløgene fint. Bland hvidløg, sennep, paprika og oreganoblade i olien. Skær kyllingefileterne i tern og vend dem i marinaden. Sæt kødstykkerne på spid og grillsteg dem i ca. 13 min. Servér spiddene med tzatziki til.

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Opskrift på tzatziki

2 dl tyk yoghurt
½ agurk
1 fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde til tzatziki

Riv agurken groft og pres væden ud af den. Rør yoghurten med fintrevet hvidløg, salt og peber og rør agurken i din tzatziki.

TIP: Hvidløg smager ikke så kraftigt, når det rives, som hvis det presses, hvor man maser cellerne frem for at skære dem igennem.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.