Ingredienser til laksesalat
(6 pers.)
350 g fersk laks (frossen)
Citronsaft
Olivenolie
1 tsk. salt
½ bdt. dild
1 forårsløg
1 hjertesalat
5 blade frisésalat
2 avocado
1 agurk
½ bakke karse
Dressing
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. cremefraiche
2 tsk. dijonnaise
½ usprøjtet citron
1-2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Pynt
Karse
Tilbehør
Flutes
Fremgangsmåde til laksesalat
Skær laksen i små tern og marinér dem i lidt citronsaft, olivenolie og 1 tsk. salt. Pluk dilden i små buketter, rens forårsløget og skær det i ringe, skyl og pluk de to slags salater og læg dem til afdrypning. Pil avocadoerne og skær dem i både eller tern og vend dem straks med fisken, så de ikke bruner. Skræl agurken og skrab midterkernerne ud. Skær agurken i små halvmåner. Vend dem i fisken sammen med dilden. Læg salaterne som bund på et fad og anret fiskesalaten ovenpå. Pynt med løgringene. Riv og pres citronen. Pisk dressingen sammen og pynt med den i striber over salaten og top med karse.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Nem laksepaté
Svamperagout med polenta
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)