Laksesalat alla sushi med ris, avocado og druer

Denne laksesalat er en slags dekonstrueret sushi med laks, avocado og ris. Den er tilpas stærk med wasabi, og så er den lækker som forret eller en appetizer!
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Laksesalat alla sushi med ris, avocado og druer
10 min
4 personer
Laksesalat med ris og avocado
150 g midterstykke af laks (kvalitet som til sushi). Kan du ikke lide rå laks, kan du godt bruge en ikke for kraftigt røget laks
1 dl sushiris (el. grødris el. risottoris)
1 avocado
20 grønne druer
Reven skal af en citron
2-3 spsk. lakse- el. ørredrogn
2-3 spsk. mayonnaise
½ tsk. wasabi (japansk peberrod) el. revet peberrod
½ bdt. purløg
Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde

TIP: Du kan drikke disse slags vin til salaten: Chenin blanc eller Vouvray

  1. Kog risene møre i letsaltet vand.
  2. Skræl (pil) druerne og skær i halve og tag kernerne ud.
  3. Skær laks i små tern og drys med salt, hvis den er rå.
  4. Skær avocado i tern og dryp med lidt citronsaft og -skal.
  5. Vend ris, laks, hakket purløg, druer og avocado sammen og hæld peberrodsmayonnaise over.
  6. Drys med mere purløg og server med brød.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.