Lammerullepølse
Ingredienser til lammerullepølse
(1 stk.)
Slaget af et lammebryst (ca. 800 g)
1 spsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
½ bdt. timian uden stilke, finthakket
1 finthakket skalotteløg,
½ bdt. finthakket kruspersille
1 tsk. husblaspulver
Saltlage
2 l vand
300 g salt
50 g sukker
Fremgangsmåde
Bland salt og krydderier med lidt husblaspulver. Bred slaget ud og fordel blandingen jævnt over det hele. Rul sammen til pølse og sy kanten sammen. Snør pølsen godt og læg den i pres. Læg pølsen i en skål, hvor den kan være med pressen. Kog lagen sammen. Hæld den afsvalede lage over pølsen, så den dækker helt. Stil pølsen med lage i køleskabet i 3 dage. Tag pølsen op og smid lagen væk. Tag pølsen ud af pressen og kog den 1 time,
til den er mør. Lad den afkøle i pressen i køleskabet uden lage eller væde ved. Rullepøsen kan holde sig 1 måned
i køleskab, når den er hel. Skær den i skiver og spis den på rugbrød med sky, karse og rødløg.
Tip: Har du ikke en rullepølsepresse, kan du presse rullepølsen mellem to skærebrætter.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rullepølse og krydderfedt med grever
Braiseret lam med oliven og nøddepilau
Masser af gode køkkenting i Familie Journals webshop
Påskefrokost
Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...