Løgsuppe fra Lyon med gratinerede ostebrød
(4 pers.)
6 løg
30 g smør til stegning
2 spsk. hvedemel
2 dl hvidvin
1¼ l grønsagsbouillon
1 laurbærblad
3 stilke frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Gratinerede ostebrød
1 flute
100 g revet mozzarella
TIP
Brug et mandolinjern eller en skarp kokkekniv, når du skærer løgene. I stedet for hvidvin kan du bruge en helt almindelig dansk pilsner, når du laver suppen.
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Opvarm en gryde med smør og steg løgene ved middel varme, så de bliver let gennemsigtige uden at tage farve. Drys mel over løgene, tilsæt hvidvin og lad det bruse af. Tilsæt grønsagsbouillon og bring suppen i kog. Tilsæt laurbærblad, timianstilke, salt og peber og lad suppen småkoge i 30 min.
Gratinerede ostebrød: Tænd ovnen på ca. 250º, så grillfunktionen aktiveres. Skær flutet i skiver og læg skiverne på en plade med bagepapir. Drys dem med revet ost og sæt dem øverst i ovnen i 4-5 min., til osten er smeltet og let gylden. Fjern laurbærbladet og timiankviste fra suppen og smag til med salt og peber. Server med de gratinerede ostebrød.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Ristede bananskalotter
Tarte tartin med løg
Løgsuppe med ostelåg
Find flere suppeopskrifter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)