Rå abrikos-appelsinmarmelade
200 g økologiske, soltørrede abrikoser
Ca. 3 dl vand
1 lille økologisk appelsin
½ økologisk citron
Ca. 125 g sukker
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
Evt. konserveringsmiddel
Udblød abrikoserne 5-6 timer i vandet. Hæld det vand fra, som ikke er opsuget af abrikoserne. Riv skallen af appelsinen og en halv citron og pres saften. Miks abrikoserne i foodprocessor eller blender sammen med appelsin- og citronskal, saft, sukker og krydderier. Miks, til blandingen ligner babymos. Smag marmeladen til med sukker. Sæt marmeladen i køleskab eller tilsæt lidt konserveringsmiddel og opbevar den køligt og mørkt.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Kvædemarmelade med vanilje og lime
Jordbærsalsa
Nem appelsinmarmelade