Rabarberkager

Server de fineste rabarbertærter på en skøn sommerdag
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

Opskrift på rabarberkager

(5 stk.)

200 g mel
60 g sukker
100 g smør
2 spsk. cremefraiche
½ vaniljestang
½ dl vand
80 g sukker
250 g rabarber
1 spsk. smør
30 g sukker
30 g finthakkede mandler
¾ dl mælk
50 g mel
1 æg

SE OGSÅ: Choko-rabarbermuffins

Fremgangsmåde til rabarberkager

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Bland sukker, mel og smuldret smør til en grynet masse. Saml dejen med cremefraichen og rul den ud. Beklæd 5 små tærteforme med dejen og lad dem hvile koldt i 30 min. Flæk vaniljestangen og kog den med vand og sukker til en sirupsagtig sukkerlage. Skær rabarberne i små stykker, lad dem koge med i lagen i 5 min. og lad dem trække i 15 min. Pisk smør og sukker luftigt. Rør mandler, mælk, mel og æg i smørret. Fjern vaniljestangen fra rabarberfyldet og fordel fyldet i tærtebunden. Kom forsigtigt mandelfyldet over rabarberne og bag tærterne i ovnen ved 180° i 25 min. Servér tærterne lune med vaniljeis eller kold cremefraiche.

Tip: Rør evt. cremefraichen med vaniljesukker.


SE OGSÅ: Rabarbermuffins med mascarpone

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.