Rabarberkager
Opskrift på rabarberkager
(5 stk.)
200 g mel
60 g sukker
100 g smør
2 spsk. cremefraiche
½ vaniljestang
½ dl vand
80 g sukker
250 g rabarber
1 spsk. smør
30 g sukker
30 g finthakkede mandler
¾ dl mælk
50 g mel
1 æg
SE OGSÅ: Choko-rabarbermuffins
Fremgangsmåde til rabarberkager
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Bland sukker, mel og smuldret smør til en grynet masse. Saml dejen med cremefraichen og rul den ud. Beklæd 5 små tærteforme med dejen og lad dem hvile koldt i 30 min. Flæk vaniljestangen og kog den med vand og sukker til en sirupsagtig sukkerlage. Skær rabarberne i små stykker, lad dem koge med i lagen i 5 min. og lad dem trække i 15 min. Pisk smør og sukker luftigt. Rør mandler, mælk, mel og æg i smørret. Fjern vaniljestangen fra rabarberfyldet og fordel fyldet i tærtebunden. Kom forsigtigt mandelfyldet over rabarberne og bag tærterne i ovnen ved 180° i 25 min. Servér tærterne lune med vaniljeis eller kold cremefraiche.
Tip: Rør evt. cremefraichen med vaniljesukker.
SE OGSÅ: Rabarbermuffins med mascarpone