Opskrifter

Sushi-roulade med røget hellefisk og laksemousse

Onsdag, 24. august 2011Opdateret 13. juniaf Aalborg Akvavit
Her får du opskriften på en skøn, dansk version af sushi - her er den lille roulade fyldt med både varmrøget laks og hellefisk. Kan blandt andet serveres som forret.
20 min
8 personer
Sushi-roulade
500 g varmrøget laks
1 dl cremefraiche 38%
50 g blødt smør
Salt og peber
4-6 blade havtang
10-12 skiver koldrøget hellefisk
1 bundt dild
Lakserogn til pynt

Fremgangsmåde

OBS: Rouladen har bedst af at være på køl natten over, så den er nemmere at skære, når den skal serveres.

  1. Rør laks, cremefraiche og smør godt sammen i en foodprocessor. Dog ikke for længe, da moussen så kan skille.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Læg havtangbladene tæt på en madfilm smurt med fedtstof. Bladene må ikke overlappe hinanden.
  4. Læg skiverne af hellefisken oven på uden at overlappe.
  5. Smør laksemoussen på i et tyndt lag og rul det hele så stramt som muligt til en roulade.
  6. Vrid filmen i begge ender, så den strammer sammen omkring rouladen.
  7. Læg rouladen på køl - helst til dagen efter, da den så vil være nemmere at skære.
  8. Pynt med dild og lakserogn.
  9. Server evt. hertil en Aalborg Nordguld Akvavit.