Opskrifter
Sushi-roulade med røget hellefisk og laksemousse
Onsdag, 24. august 2011Opdateret 13. juniaf Aalborg Akvavit
Her får du opskriften på en skøn, dansk version af sushi - her er den lille roulade fyldt med både varmrøget laks og hellefisk. Kan blandt andet serveres som forret.

20 min
8 personer
Sushi-roulade
500 g varmrøget laks
1 dl cremefraiche 38%
50 g blødt smør
Salt og peber
4-6 blade havtang
10-12 skiver koldrøget hellefisk
1 bundt dild
Lakserogn til pynt
Fremgangsmåde
OBS: Rouladen har bedst af at være på køl natten over, så den er nemmere at skære, når den skal serveres.
- Rør laks, cremefraiche og smør godt sammen i en foodprocessor. Dog ikke for længe, da moussen så kan skille.
- Smag til med salt og peber.
- Læg havtangbladene tæt på en madfilm smurt med fedtstof. Bladene må ikke overlappe hinanden.
- Læg skiverne af hellefisken oven på uden at overlappe.
- Smør laksemoussen på i et tyndt lag og rul det hele så stramt som muligt til en roulade.
- Vrid filmen i begge ender, så den strammer sammen omkring rouladen.
- Læg rouladen på køl - helst til dagen efter, da den så vil være nemmere at skære.
- Pynt med dild og lakserogn.
- Server evt. hertil en Aalborg Nordguld Akvavit.

Hovedretter
Spinatvafler med laks, avocado og flødeost

Hovedretter
Spændende hjemmelavet sushi