Små calzonebrød og skinkepirogger
SMÅ CALZONEBRØD
(5 stk. Kan fryses)
Dej
(Lav en dobbelt portion af denne og brug til skinkepiroggerne)
15 g gær
3 dl vand
½ tsk. salt
120 g durummel
60 g fint speltmel
60 g hvedemel
½ tsk. olivenolie
Fyld
1 kugle mozzarellaost (el. anden mild ost)
3 spsk. grøn pesto
5 soltørrede tomater
5 cherrytomater
1 dl blandede krydderurter som timian og oregano (kan udelades)
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og dernæst melet lidt efter lidt og ælt så, til dejen er glat, med lidt olie. Hæver køligt i 2-3 timer eller lunt ½ time. Slås ned, deles i 5 dele og rulles ud til cirkler, der lægges på bagepapir på bageplade.
Skær osten i skiver og læg lidt på hver cirkels ene halvdel. Smør pesto på og skær soltørret tomat i strimler og tomat i skiver og læg i hvert brød, der lukkes sammen og klemmes fast med gaffel. Pensles med lidt vand og bages ved 220° i 15-20 min.
Fryses, så snart de er afkølede, med mindre man skal have en med i madpakke samme eller næste dag.
I den anden portion dej:
SKINKEPIROGGER
(5 stk. Kan fryses)
Fyld
30 g kogt skinke el. parmaskinke
1 dampet broccoli i små buketter
1 kogt eller stegt stykke kylling i skiver
Lidt revet ost.
Lidt krydderurter (basilikum el. persille)
Samme fremgangsmåde som ovenfor.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Rugbrødslommer med grøn æggesalat
Tunsalat
Sunde smil
Tunhapser