Opskrifter

Små calzonebrød og skinkepirogger

Mandag, 1. marts 2010af Redaktion
Gode ideer til madpakken

SMÅ CALZONEBRØD
(5 stk. Kan fryses)

Dej
(Lav en dobbelt portion af denne og brug til skinkepiroggerne)
15 g gær
3 dl vand
½ tsk. salt
120 g durummel
60 g fint speltmel
60 g hvedemel
½ tsk. olivenolie


Fyld
1 kugle mozzarellaost (el. anden mild ost)
3 spsk. grøn pesto
5 soltørrede tomater
5 cherrytomater
1 dl blandede krydderurter som timian og oregano (kan udelades)



Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og dernæst melet lidt efter lidt og ælt så, til dejen er glat, med lidt olie. Hæver køligt i 2-3 timer eller lunt ½ time. Slås ned, deles i 5 dele og rulles ud til cirkler, der lægges på bagepapir på bageplade.
Skær osten i skiver og læg lidt på hver cirkels ene halvdel. Smør pesto på og skær soltørret tomat i strimler og tomat i skiver og læg i hvert brød, der lukkes sammen og klemmes fast med gaffel. Pensles med lidt vand og bages ved 220° i 15-20 min.
Fryses, så snart de er afkølede, med mindre man skal have en med i madpakke samme eller næste dag.



I den anden portion dej:
SKINKEPIROGGER
(5 stk. Kan fryses)

Fyld
30 g kogt skinke el. parmaskinke
1 dampet broccoli i små buketter
1 kogt eller stegt stykke kylling i skiver
Lidt revet ost.
Lidt krydderurter (basilikum el. persille)


Samme fremgangsmåde som ovenfor.


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Rugbrødslommer med grøn æggesalat
Tunsalat
Sunde smil
Tunhapser