Små skinkepirogger
3 dl mælk
25 g gær
1 tsk. sukker
1½ tsk. salt
2 spsk. olie
150 g rugmel
300 g hvedemel
1 hakket løg
2 spsk. olie
400 g hakket skinkekød
1 hakket chili
150 g kogte kartofler i tern
1 rød peber i tern
3 spsk. tomatpuré
½ spsk. garam masala
Salt og peber
1 æg til pensling
Lun mælken og rør gæren ud heri. Sukker, salt og olie røres i. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen godt og dæk til med et viskestykke. Lad den hæve i ca. 30 min.
Svits løg og kød i olien. Tilsæt chili og lad det svitse med, til det er gyldent. Tomatpuréen og garam masala tilsættes og bagefter kartofler og peberfrugt. Fyldet smages til med salt og peber. Lad det afkøle, mens dejen rulles ud.
Del dejen i 16 portioner. Udrul dejportionerne til cirkler på størrelse med en underkop. Pensl kanten af dejen med æg og fordel fyldet på dejpladerne. Fold dejpladen hen over fyldet og tryk kanterne sammen. Lad piroggerne efterhæve på en bageplade i ca. 10 min., pensl med æg og bag dem i ca. 12 min. ved 200° midt i ovnen.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kyllingepirog
Frokost pirogger
Nemme frokostpizzaer
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)