Sommersalat

Sommersalat er mange ting. Mest brugt er at blande det grønne og røde med rygeost, men det bliver en kende mere festligt, når rygeostblandingen toppes op oven på grønsagerne. Skal det være meget magert må det blive fedtfattig rygeost og cremefraiche, men så bliver smagen tør og skarp, og det fortjener rygeosten ikke.
Af
af Redaktion

Ingredienser til sommersalat

(4 pers.)

200 g rygeost 45%
1 dl cremefraiche 18%
Evt. lidt sukker
3-4 tomater
½ agurk
8-10 radiser
Rigeligt, snittet purløg

Tilbehør
Rugbrød

Fremgangsmåde

Pisk rygeost og cremefraiche sammen og smag til med salt, peber og en anelse sukker. Skær tomater og agurk i mellemtykke i skiver. Rens og snit radiserne. Læg grønsagerne på et lille fad eller tallerkenvis og top op med rygeosten. Pynt med masser af purløg. Spis rugbrød, gerne ristet, til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Kipperssalat
Røget ørredmousse


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.