Sommertomatsuppe med Melbatoast
(4 pers.)
½ spsk. olivenolie
1 stort hakket løg
1 hakket gulerod
½ kg tomater skåret i mindre stykker
1 dåse flåede tomater
1 delt fed hvidløg
4-5 kviste frisk timian
1 laurbærblad
3 spsk. drænet yoghurt
1 spsk. vineddike
¼ tsk. tørret chili
Salt og peber
Svits løg og gulerødder ved jævn varme i olien 3-4 min. Tilsæt tomater, dåsetomater med væde, hvidløg, krydderier, 1 tsk. salt og kværnet peber. Dæmp varmen og lad det simre 30 min. under låg. Fjern laurbærbladet og miks resten i blender eller foodprocessor. Hæld suppen gennem sigte. Rør yoghurt i og smag til med chili, vineddikne salt og peber. Sæt suppen i køleskab til spisetid.
MELBATOAST
Rist 4 skiver sandwichbrød på en brødrister. Skær dem i trekanter og flæk dem. Læg trekanterne på en bageplade og sæt dem i ovnen med varmluft og 175° ca. 5 min., til de er sprøde.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode supper...
Kold agurke-porresuppe og portionsbrød
Kold mandelsuppe
Cremet gulerodssuppe