Ungarske minilangos
(35 stk.)
150 g kartofler
15 g gær
1½ dl vand
300 g mel
½ tsk. salt
100 g revet ost
150 g revet skinke
2 fed presset hvidløg
1 tsk. paprika
1 peberfrugt
1 l rapsolie
2 dl cremefraiche
Kog kartoflerne i usaltet vand, pil og mos dem. Rør gæren ud i vandet og tilsæt kartoffelmos, mel og salt. Ælt dejen igennem og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Bland ost og skinke med hvidløg og paprika og hak peberfrugten. Varm olien op, til den syder om spidsen af en tandstik, og rul dejen ud i 1 cm's tykkelse på et meldrysset bord. Udstik cirkler af dejen med en 4 cm udstikker eller et glas, og kom 3-4 dejstykker i olien ad gangen. Lad stykkerne stege i 1-2 min., vend dem og lad dem stege i endnu 1 min. Lad de færdige langos dryppe af på fedtsugende papir og server dem lune med en skefuld af skinkeblandingen, lidt cremefraiche og hakkede peberfrugter.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Italiensk madbrød
Foccacia med hvidløg og rosmarin
Frøboller