Brydeboller med tørret frugt

Disse lækre brydeboller indeholder både valnødder, tørrede abrikoser og tranebær. Perfekte til eftermiddagskaffen med et godt lag smør på!
Af
Af: af All Over Press.
Brydeboller med tørret frugt
Annonce

Ingredienser til brydeboller med tørret frugt:

15 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. akaciehonning
3 dl koldt vand
4 spsk. græsk yoghurt
12 tørrede abrikoser
50 g valnøddekerner
30 g soltørrede tranebær
200 g fuldkornshvedemel, gerne italiensk
200 g hvedemel

Prøv også: Brydeboller med müsli

Pensling og drys:
1 æg
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. birkes
2 spsk. havregryn

Se også: Tebirkes bagt med gær

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt yoghurt, salt og honning.
Skær abrikoserne i mindre stykker, hak valnødderne groft. *
Rør abrikoser, valnødder og tranebær i gærblandingen.
Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel og rør dejen godt sammen.
Dryp en stor, ren skål med olie og hæld dejen over i skålen.
Lad den hæve tildækket i køleskabet eller et andet køligt sted i mindst 8 timer og gerne natten over.
Beklæd en lille bradepande på 20 x 30 cm med bagepapir.
Form boller af dejen med 2 spiseskeer og sæt dem så tæt i bradepanden, at de næsten rører hinanden.
Pensl bollerne med æg, drys med birkes, græskarkerner og havregryn.
Bag bollerne ved 200° i ca. 30 min. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Prøv også: Opskrift på moster Ingrids smørkrans

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.