Opskrifter

Flutes med rugmel og hvidløg

Lørdag, 17. februar 2018af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Skønne flutes bagt med rug- og hvedemel og fyldt med lækkert kryddersmør med persille og hvidløg.

Ingredienser til flutes med rugmel og hvidløg

(4 stk.)


½ pakke gær (25 g)

4 dl lunkent vand

1 tsk. salt

275 g rugmel

Ca. 350 g hvedemel
1 æg

Hvidløgssmør:
50 g blødt smør
1-2 fed hvidløg
1 bdt. persille

Alternativ til flutes med rugmel og hvidløg: Madbrød i bradepande

Fremgangsmåde til flutes med rugmel og hvidløg

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen og tilsæt mere mel efterhånden, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene eller dejskålen. Dæk skålen med køkkenfilm og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Del dejen i 4 dele og rul hvert stykke til flutes i samme længde som bagepladen. Læg flutene på plader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Pensl dem med sammenpisket æg. Skær forsigtigt riller i dem med en skarp brødkniv og bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 min.

Hvidløgsflutes: Hak persillen fint, pres hvidløgsfeddene og rør begge dele med smørret. Skær rillerne i flutene ca. 2⁄3 igennem. Kom en lille klat hvidløgssmør i hver rille. Varm brødene 5 min. i ovnen ved 200° lige inden servering. Servér flutene hele og bræk af dem ved bordet.