Opskrifter

Grovboller

Torsdag, 15. maj 2014af Agnes Brøchner, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Agnes Brøchner, 6040 Egtved. Se hendes opskrift på grovboller her.

En grovbolle er en sund bolle, der indeholder massere af gode fibre. De er ikke ligeså grove som rugbrød og derfor kan de være lidt nemmere at snige med i børnenes madpakker.

Ingredienser til grovboller

(24 stk. grovboller)

50 g gær
8 dl vand
2 tsk. salt
1 dl A 38
75 g hasselnødder
75 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g pistacienødder
200 g havregryn
150 g Bran Flakes (morgenmadsprodukt)
600 g hvedemel

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Fremgangsmåde til grovboller

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, A 38, hakkede nødder, solsikkekerner, hørfrø, havregryn og Bran Flakes og lad det trække et par min. Tilsæt hvedemelet, rør dejen til dine grovboller smidig og stil den til hævning i 60 min. Slå dejen ned og form den til 24 grovboller. Sæt dine grovboller på en plade med bagepapir og lad dine grovboller efterhæve i 20 min. Bag dine grovboller midt i ovnen ved 200° i 20 min. Bollerne kan fryses ned.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.