Grovboller
En grovbolle er en sund bolle, der indeholder massere af gode fibre. De er ikke ligeså grove som rugbrød og derfor kan de være lidt nemmere at snige med i børnenes madpakker.
Ingredienser til grovboller
(24 stk. grovboller)
50 g gær
8 dl vand
2 tsk. salt
1 dl A 38
75 g hasselnødder
75 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g pistacienødder
200 g havregryn
150 g Bran Flakes (morgenmadsprodukt)
600 g hvedemel
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Fremgangsmåde til grovboller
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, A 38, hakkede nødder, solsikkekerner, hørfrø, havregryn og Bran Flakes og lad det trække et par min. Tilsæt hvedemelet, rør dejen til dine grovboller smidig og stil den til hævning i 60 min. Slå dejen ned og form den til 24 grovboller. Sæt dine grovboller på en plade med bagepapir og lad dine grovboller efterhæve i 20 min. Bag dine grovboller midt i ovnen ved 200° i 20 min. Bollerne kan fryses ned.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.