Opskrifter

Grove fødselsdagsboller med grahamsmel og rosiner

Onsdag, 2. januar 2013Opdateret I gåraf Redaktion
Hvis du ønsker et alternativ til de helt hvide fødselsdagsboller, så kan du forsøge dig med disse, hvor der både er brugt grahamsmel og rosiner.
1 t og 30 min
14 personer
Fødselsdagsboller
100 g smør
3 dl mælk el. vand
35 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
125 g grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel
Evt. 50 g rosiner
Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og bland det med mælk eller vand.
  2. Rør gæren ud i mælkeblandingen.
  3. Tilsæt sukker, salt, gramamsmel og det meste af hvedemelet.
  4. Kom resten af melet i, mens dejen æltes blank og smidig.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
  6. Ælt dejen let igennem og tril den i en lang pølse.
  7. Skær den i 12-14 stk. og tril dem til boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. på pladen.
  8. Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 15 min. ved 225° på midterste ovnrille.