Opskrifter
Grove fødselsdagsboller med grahamsmel og rosiner
Onsdag, 2. januar 2013Opdateret I gåraf Redaktion
Hvis du ønsker et alternativ til de helt hvide fødselsdagsboller, så kan du forsøge dig med disse, hvor der både er brugt grahamsmel og rosiner.

1 t og 30 min
14 personer
Fødselsdagsboller
100 g smør
3 dl mælk el. vand
35 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
125 g grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel
Evt. 50 g rosiner
Æg til pensling
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og bland det med mælk eller vand.
- Rør gæren ud i mælkeblandingen.
- Tilsæt sukker, salt, gramamsmel og det meste af hvedemelet.
- Kom resten af melet i, mens dejen æltes blank og smidig.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
- Ælt dejen let igennem og tril den i en lang pølse.
- Skær den i 12-14 stk. og tril dem til boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. på pladen.
- Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 15 min. ved 225° på midterste ovnrille.

Hjemmebag
Fødselsdagsboller med kardemomme

Dessert & Kage
Hindbærlagkage med chokoladeglasur og slik