Julebrød med rosiner og kandiserede frugter

Flot julebrød bagt i springform med rom eller cognac, syltede appelsinskaller og cocktailbær.
Af
af Christine Bille Nielsen
Høj, flot julebrød bagt i springform med rosiner, cocktailbær, syltet appelsinskal. Kagen er tilsat lidt spiritus.

Julebrød med rosiner og kandiserede frugter

(1 stor el. 2 små kager)

Ingredienser

6 æg
15 g gær
1 vaniljestang
1 usprøjtet appelsin
100 g sukker
1½ tsk. salt
375 g blødt smør
500 g hvedemel
100 g rosiner
1 dl rom el. cognac
100 g cocktailbær
50 g syltede appelsinskaller

Alternativ til julebrød med rosiner og kandiserede frugter: Luciaboller og -brød

Fremgangsmåde

Pisk æggene sammen og opløs gæren i æggene. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem med 1 tsk. af sukkeret. Riv appelsinskallen fint. 
Rør vaniljesukker, appelsinskal, resten af sukkeret og salt i æggene. Bland smør og mel med æggeblandingen og rør godt og længe, til dejen er ensartet. Kom ikke ekstra mel i dejen, da den skal være klæg. Læg 
køkkenfilm over skålen og lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse. Kog rosinerne op med rom og lad dem koge, til rommen er kogt væk. Lad dem køle af.
Skær cocktailbærrene i lidt mindre stykker. Rør rosiner, cocktailbær og appelsinskaller i dejen. Kom dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter eller i 2 små forme. Lad dejen hæve lunt i 
1 time. Bag brødet ved 175° i 30-40 min. afhængigt af størrelsen på formen. Løsn forsigtigt ringen fra formen og lad brødet køle af. Opbevar det i en plasticpose eller en lufttæt beholder og servér det lunt til te og kaffe med smør og ost til.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.