Kanelknækbrød

Hjemmebagt knækbrød smager bare bedre, og de her er dejlig grove med et lille pift af kanel
Af
af Redaktion

Ingredienser til kanelknækbrød

(24 stk.)

50 g gær
1 dl vand
300 g rugmel
150 g smør
1½ dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. kanel
175 g hvedemel

Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, tilsæt 1/3 af rugmelet og lad blandingen stå lunt og tildækket i 30 min. Smelt smørret og rør det i sammen med mælken. Rør resten af rugmelet i sammen med salt, sukker og kanel, ælt dejen sammen med hvedemelet og stil det til hævning i 30 min. Rul dejen ud i 2 mm's tykkelse og skær den ud i 10 cm store cirkler med et 3 cm stort hul i midten. Bag knækbrødene ved 220° i 20 min. og lad dem afkøle på en bagerist.

Køkkenskriveren
Når man bager knækbrød og småkager, der skal udstikkes, er det vigtigt, at dejen bliver fast, men bestemt ikke for tør. Hvis der er kommet for meget mel i dejen, kan den reddes ved at tilsætte et par dråber almindelig madolie og derefter æltes godt igennem.

Opskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Juleboller
Kanelpandekager med appelsin

Lækker brunch

Masser af lækre og spændende retter til en brunch...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.