Koldhævede fødselsdagsboller med chokolade og rosiner

Disse fødselsdagsboller kan du selv nemt bage, og så er de fyldt med lækre rosiner og chokolade. Du kan dog sagtens undlade det ene eller komme det hele i.
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Koldhævede fødselsdagsboller med chokolade og rosiner
40 min
15 stk
Koldhævede fødselsdagsboller
140 g smør
25 g gær
3 dl sødmælk
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 æg
1 tsk. kardemomme
600 g mel
30 g mørk chokolade
30 g rosiner

Fremgangsmåde

Dejen skal koldhæves natten over.

  1. Smelt smørret og rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt smør, salt sukker, æg og kardemomme og rør melet i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i køleskabet natten over.
  4. Vend dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge under et fugtigt klæde i en time.
  5. Hak chokoladen groft og del dejen i tre.
  6. Ælt chokoladen i den ene portion, rosinerne i den anden portion og lad den sidste være uden fyld.
  7. Form hver dejportion til 5 boller, sæt dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.
  8. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 190° i 20 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.