Krydret fougasse
15 g gær
2½ dl håndvarmt vand
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 spsk. provenceurter
350 g hvedemel
Rør vand og gær sammen. Tilsæt olivenolie, salt, provenceurter og mel og ælt dejen godt og længe. Lad den hæve lunt og tildækket på køkkenbordet 1 time. Drys lidt mel på bordet og del dejen i 2 rektangler uden at trykke luften ud af dejen. Læg stykkerne på en plade med bagepapir og skær en ridse på langs og tre skrå snit som bladrubber, der ikke må gå helt ud til kanten. Lad brødene efterhæve ca. 20 min. Bag dem på midterrillen ved 225° i 10-12 min.
Tip: Økologisk mel er ikke tilsat ascorbinsyre, der tilsættes konventionelt mel for at øge bageevnen. Lidt appelsin- eller citronsaft har samme virkning.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find masser af opskrifter på brød i det store galleri nedenfor...