(3-4 pers.)
45 min.
Dej
2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
50 g smør
Salt og koldt vand
Fyld
1 hakket løg
1 hakket gulerod
1 hakket blegselleristilk
2 hakkede fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Frisk timian
50 g bacon i tern
400 g hakket oksekød
1 dl rødvin
1 dl bouillon
1½ tsk. majsstilvelse
Tilbehør
Dampet blomkål og broccoli med rødløg, kapers, usprøjtet citronskal og vinaigre
Blend mel, grahamsmel, smør, salt og vand til en fast tærtedej og forbag den i en tærte i 10 min. med alufolie langs kanten. Sauter løg, gulerod, hvidløg, selleri i olie, kom bacon og kød ved og drys med timian. Når det er brunet, tilsættes salt og peber, vin og bouillon. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og jævn kødsovsen, der lægges i den forbagte tærte og bages færdig ved 200 grader i 15 min. Server med kålsalaten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Marokkansk lammetærte
Quiche med ris og skinkefyld
Fisketærte