Ukrainebrød

Bag et stort ukrainebrød med sigte- og hvedemel
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger

Opskrift på ukrainebrød

25 g gær
2½ dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
2½ dl kærnemælk (ikke for kold)
½ dl olie
250 g sigtemel
Ca. 450 g hvedemel

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage

Sådan bager du ukrainebrødet

Rør smuldret gær og vand glat. Tilsæt salt, kærnemælk, olie, sigtemel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen blank og smidig og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse, ca.
1½ time.

Ælt dejen let igennem og form den til et rundt brød. Lad den efterhæve tildækket på pladen 20-30 min. og drys med mel.

Bag brødet på nederste rille 35-40 min. ved 200°.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.


Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.