Opskrifter
Vandbakkelser med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot
Søndag, 23. februar 2020Opdateret 28. aprilAf Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik FreekFoto: Henrik Freek
Har du svært ved, at fastelavnsbolle-sæsonen snart officielt er slut? Som et alternativ til den klassiske fastelavnsbolle, kan du prøve disse skønne vandbakkelser.

50 min
6 stk
Vandbakkelser
1½ dl vand
75 g smør
1 tsk. sukker
1 knivspids salt
75 g hvedemel
3 små æg
2 dl piskefløde
Vaniljecreme
3 dl mælk
3 æg
3 spsk. hvedemel
4 spsk. sukker
1 vaniljestang (korn)
Hindbærkompot
125 g hindbær (evt. fra frost, optøede)
50 g sukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200° (brug ikke varmluft).
- Kog vand og smør op i en kasserolle.
- Tilsæt sukker, salt og mel under omrøring. Rør rundt i dejen i 2-3 minutter ved høj varme.
- Lad dejen køle lidt af, og rør i den af og til.
- Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen.
- Form 6 store, runde kager med 2 skeer, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne i ovnen i 30 minutter, ovndøren må ikke åbnes undervejs.
- Tag forsigtigt en enkelt bolle ud af ovnen, og luk ovndøren forsigtigt, ellers kan bollerne falde sammen.
- Stil bollen på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle bollerne i ca. 5 minutter længere. Lad bollerne køle af.
- Vaniljecreme Pisk alle ingredienserne til cremen sammen.
- Bring cremen i kog under konstant piskning, og kog den godt igennem i et par minutter.
- Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på overfladen.
- Hindbærkompot Kog hindbærrene hurtigt op med sukkeret. Afkøl. Pisk fløden til flødeskum.
- Skær toppen af bollerne. Fordel vaniljecremen i bollerne, og læg 1 stor skefuld hindbærkompot i.
- Fyld derefter flødeskum i hver bolle. Læg låg på igen. Sigt flormelis over lige inden servering.

Dessert & Kage
En éclair grundopskrift: 3 slags franske vandbakkelser

Dessert & Kage
Vandbakkelser med chokoladeis og varm chokoladesauce