Æblegløgg
(5-6 glas)
1-2 røde æbler
6 kardemommefrø
2 hele nelliker
2 strimler fintskrællet
økologisk citronskal
2 dl hvidvin
1 dl ufiltreret æblemost
2 dåser Somersby dry apple cider
50 g mandler
Lidt honning
Skær æblerne i små tern og kom dem i en gryde med kardemomme, nelliker, citronskal, hvidvin og æblemost. Varm op til lige inden kogepunktet og lad det trække uden varme 15-30 min. Varm op igen og tilsæt cider og mandler. Smag til med honning.
TIP: Gløggen kan også smages til med rom.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Gløgg på mange måder og Æble-gærtærte
Æbleskiver med æbler og æblegløgg
Cognacfigner i marcipan
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)