Andebryststeg med blåbærsauce
Opskrift på andebryststeg med blåbærsauce
På andebryststegen sidder brystfileterne på brystbenet, og lårene er skåret fra. Det er en praktisk steg og nem at skære ud, og den har mere smag end fileter uden ben.
(3-4 pers.)
200 g frosne blåbær
1 andebryststeg på 1 kg
2 tsk. salt
1 løg
Ca. 3 dl ande- el. hønsebouillon
1-2 tsk. majsstivelse
Salt og peber
Evt. kulør
1 spsk. rønnebær- el. æblegelé
2-3 julesalat
1 æble
Saft af ½-1 citron
Lidt sukker
Tø blåbærrene op. Gnid stegen med salt og læg den på rist i bradepanden. Hæld bouillon ved. Sæt stegen i ovnen 1 time ved 150°. Tilsæt blåbær med væde. Steg færdig ved 200° på 20 min. Tilsæt evt. lidt mere bouillon under stegningen. Hæld skyen med bær i en gryde og skum den fri for fedtet, der samler sig på overfladen. Varm skyen op, spæd evt. med lidt vand, hvis den er meget kraftig. Jævn med majsstivelse og smag til med salt, peber og gelé.
Julesalat: Tag bladene af 2-3 julesalat og snit dem på langs. Bland dem med små tern af 1 æble og citronmarinade, lavet af citronsaft pisket med lidt sukker efter smag.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere flyvende julemad...
Fyldte vagtler med
sherrysauce og
pæresalat
Traditionel juleand
med timiankartofler
Andebryst med kar-
toffelmos
SØDE KAGEDÅSER
Vidunderlig dåse med retro motiv. Uden tvivl et dekorativt indslag på køkkenbordet til te eller kaffe - eller bare fyldt med godter. Dåserne koster 119 kr. og kan købes i Familie Journals Shop (link fjernet)
Få tjek på al julemaden her...
Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)