Baked beans med tortillalåg
Ingredienser til baked beans med tortillalåg:
(4 pers.)
Baked beans:
100 g bacon
1 spsk. olivenolie
1 stort løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 dåse kidneybønner
1 dåse hvide bønner
1 dåse hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré (1 stor dåse)
2 dl vand
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret oregano
140 g majs på dåse
Salt og peber
100 g tortillachips
100 g cheddar
Se også: Kødboller i tomatsauce
Tilbehør:
1 bdt. persille
Evt. tørrede chiliflager
1 flute
Evt. grøn salat
Prøv også: Sauté med lever og peberfrugt
Fremgangsmåde:
Baked beans:
Skær baconen i små tern og svits dem i olien i en gryde, til de begynder at brune let.
Hak løget og skær peberfrugterne i tern og svits dem med bacon, til løget klarer, og peberfrugterne dufter.
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i gryden sammen med tomater, tomatpuré, 2 dl vand, presset hvidløg og oregano.
Kog det hele godt igennem i 5 min.
Hæld vandet fra majsene, vend dem i gryden og smag til med salt og peber.
Kom retten i et ovnfast fad.
Bred tortillachipsene jævnt ud over retten og drys med revet cheddar.
Bag retten i ovnen ved 180°, til osten er smeltet og lysebrun.
Drys hakket persille og evt. chiliflager på toppen og servér med lune flutes og evt. en skål salat.
Se også: Kåldolmer med fars