BBQ-kylling på grill

Duften af grill vidner om, at sommeren for alvor er kommet. BBQ-kylling er et hit for dig, der er vild med sommer og grill. Få opskriften på en skøn marinade, der er en sikker vinder til din grillaften.
Af
af Christine Bille Nielsen Foto: Carina Krüger
BBQ-kylling på grill, der pensles med marinade

Ingredienser til BBQ-kylling:

(4 pers.)

4 hele kyllingelår

BBQ-marinade:

½ rødløg

½ æble

250 g tomater

2 spsk. vand

2 spsk. koncentreret tomatpuré

½ dl æblemost

1 spsk. lys sirup

1 spsk. sojasauce

2 tsk. paprika

1 tsk. cayennepeber

1 fed hvidløg

Prøv også: Svinemørbrad på grill

Fremgangsmåde:

Skær løg og æble i mindre stykker og kom dem i en gryde.

Tilsæt tomater i kvarte og vand, lad blandingen småkoge i 30 min. og blend den med en stavblender eller i en foodprocessor.

Purér blandingen gennem en sigte og kom den tilbage i gryden sammen med tomatpuré, æblemost, sirup, soja og krydderier.

Lad BBQ-marinaden småsimre under låg i 10 min. og smag den til.

Udben kyllingelårene og bank dem flade. Kom kyllingelårene i en frysepose sammen med marinaden og lad dem trække på køl i mindst et par timer.

Grill kyllingelårene ved middelhøj varme i 6-8 min. på hver side, til de er netop gennemstegte, og servér med grøn salat.

Se også: Tomat-bruschetta på grillen

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.