Opskrifter

BBQ-kylling på grill

Onsdag, 26. juni 2019af Christine Bille Nielsen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Duften af grill vidner om, at sommeren for alvor er kommet. BBQ-kylling er et hit for dig, der er vild med sommer og grill. Få opskriften på en skøn marinade, der er en sikker vinder til din grillaften.

Ingredienser til BBQ-kylling:

(4 pers.)

4 hele kyllingelår

BBQ-marinade:

½ rødløg

½ æble

250 g tomater

2 spsk. vand

2 spsk. koncentreret tomatpuré

½ dl æblemost

1 spsk. lys sirup

1 spsk. sojasauce

2 tsk. paprika

1 tsk. cayennepeber

1 fed hvidløg

Prøv også: Svinemørbrad på grill

Fremgangsmåde:

Skær løg og æble i mindre stykker og kom dem i en gryde.

Tilsæt tomater i kvarte og vand, lad blandingen småkoge i 30 min. og blend den med en stavblender eller i en foodprocessor.

Purér blandingen gennem en sigte og kom den tilbage i gryden sammen med tomatpuré, æblemost, sirup, soja og krydderier.

Lad BBQ-marinaden småsimre under låg i 10 min. og smag den til.

Udben kyllingelårene og bank dem flade. Kom kyllingelårene i en frysepose sammen med marinaden og lad dem trække på køl i mindst et par timer.

Grill kyllingelårene ved middelhøj varme i 6-8 min. på hver side, til de er netop gennemstegte, og servér med grøn salat.

Se også: Tomat-bruschetta på grillen