Bistecca med citron og grillet radicchio

En smagfuld oksefilet med inspiration fra det italienske køkken
Af
af Redaktion

2 pers.

2 stk. oksefilet af dansk, krogmodnet kød (det er jo netop det, de bruger i Italien!) ca. 175 g hver
Groft havsalt
Friskkværnet sort peber
½ usprøjtet citron
1 tsk. olivenolie
1 radicchio salathoved

Drys kødet med salt og lad det ligge i 20 min. Del salathovedet i kvarte og dryp med olivenolie, salt og peber og stil det under grillen i ovnen i ca. 5 min. ved 225°.
Tænd for en god jernpande eller grillpande. Pensl med olie og steg kødet ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Tag af og lad ligge i 2 min. Server med citronbåde og grillet salat. Såre enkelt, men fuld af smag.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter på italiensk mad her...
Antipasti
Ravioli med tomat-basilikumsovs
Spaghetti carbonara

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.