(2 pers.)
20 min. + ca. 45-60 min. i ovnen
1 lille blomkål
30 g smør
30 g mel
3 dl sødmælk
2-3 ægge-blommer
2-3 æggehvider
Salt og peber
Lidt revet ost og rasp
Tilbehør
Tomatsalat og flute
Del blomkål i buketter og kog i 5 min. i saltet vand. Hæld vandet fra. Afbag mel og smør og spæd med mælk. Kog igennem i 3 min. Rør æggeblommerne i, når mælken er afkølet let, og pisk hviderne stive. Fold dem i massen. Smag til med salt og peber. Kom blomkålen i en smurt, raspet gratinskål. Kom æggemassen over, drys med ost og stil det i ovnen ved 175° i 45-60 min. til den er gylden og fast. Serveres med tomatsalat og flute.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter her...
Hakkebøffer med blomkål i ost
Maskeret blomkål
Blomkålstortellini