Borsjtj og frøkiks
Ingredienser til borsjtj
(4 pers.)
300 g rødbeder
2 løg
2 gulerødder
1 skive selleri, ca. 100 g
200 g hvidkål eller savojkål
4 skiver bacon
10 g smør
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1½ l kraftig grønsagsbouillon
1 spsk. rødvinseddike
1 laurbærblad
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
Tilbehør
Persille
Yoghurt
Frøkiks el. brød
Fremgangsmåde til borsjtj
Skræl rødbederne og riv dem groft. Pil og hak løgene, skær gulerødderne i tynde skiver, sellerien i små tern og snit kålen. Skær baconen i tern. Svits dem lidt i en gryde med smør og tomatpuré og tilsæt grønsagerne. Svits 5-6 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt bouillon, vineddike, laurbærblad, salt og peber. Kog suppen ved svag varme ca. 20 min., til grønsagerne er møre. Smag suppen til med salt og peber, smagen skal være kraftig og lidt sursød. Servér suppen med hakket persille, yoghurt og frøkiks el. brød.
Ingredienser til frøkiks
(Ca. 40-50 stk.)
1 dl græskarkerner
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
125 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 dl jordnødde- eller
solsikkeolie
Ca. 2 dl vand
3 stk. bagepapir
Fremgangsmåde til frøkiks
Hak græskarkernerne groft med en kniv. Bland frø, mel, havregryn, bagepulver og salt. Tilsæt olie og vand lidt ad gangen og saml dejen, den er meget blød. Del dejen i 2 portioner og rul en portion ad gangen ud mellem 2 stk. bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen i firkanter. Læg bagepapiret med kiksene på en bageplade. Bag dem ved 200° på midterrillen 12-15 min. afhængig af dejens tykkelse. Læg kiksene på en rist og køl dem af.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Krebsesuppe med ærtecreme
Oksehalesuppe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)