Opskrift på en sprød hvid pizza med palmekål
Denne hvide pizza med palmekål falder i god smag hos mange, både børn og voksne. Kål er den perfekte spise her til efteråret, da den både er sund og i sæson.
Af
Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø

Annonce
1 t
2 personer
Hvid pizza med palmekål:
1 pakke pizzadej
4 spsk. mascarpone
Salt og peber
1 mellemstor kartoffel
1 frisk mozzarellakugle
4 blade palmekål
Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl hvidvinseddike
½ dl vand
4 spsk. sukker
1 tsk. flagesalt
6 hele peberkorn
Fremgangsmåde til at lave én hvid pizza med palmekål:
Pizza:
- Tænd ovnen på 225° varmluft.
- Rul pizzadejen ud til en rund pizza, og smør mascarpone ud over pizzabunden.
- Krydr med salt og peber.
- Skær kartoflen ud i helt tynde skiver.
- Fordel skiverne på pizzabunden.
- Læg også rustikke stykker af mozzarella og syltede rødløg på bunden.
- Snit palmekålen i fine strimler.
- Fordel dem oven på pizzaen.
- Bag pizzaen i den varme ovn i 10-12 minutter, eller til den er sprød og boblende.

Hovedretter
Tortillapizza med oksekød
Syltede rødløg:
- Skær løgene i tynde skiver.
- Kom dem i et rent syltetøjsglas.
- Hæld eddike og vand i en gryde, og rør sukker, salt og peber i.
- Giv det et kort opkog.
- Hæld lagen over løgene, kom låg på, og sæt glasset på køl.
Tip:
De syltede rødløg har en holdbarhed på 14 dage i køleskabet. Brug dem også til salater og i sandwiches.

Hovedretter
Citronkylling og lun pastasalat med squash og babyspinat
Annonce