Opskrifter
Burger med paneret kylling og hjemmelavet dressing
Søndag, 20. april 2025Opdateret I gårAf Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på en sprød og saftig burger med paneret kylling og lækre toppings. Og ikke mindst en skøn, hjemmelavet dressing. Mums!

30 min
4 personer
Paneret kylling
4 kyllingebrystfileter
1 dl hvedemel
30 g parmesan
Salt og peber
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning
Spidskålssalat
200 g spidskål
1 bundt forårsløg
1 usprøjtet limefrugt
Salt
Dressing
100 g mayonnaise
20 g dijonsennep
15 g flydende honning
Salt og peber
Til servering
4 store burgerboller
2 tomater
50 g syltede agurker
Ærteskud
Fremgangsmåde
- Spidskålssalat Skær spidskålen i tynde strimler.
- Snit forårsløgene fint.
- Bland spidskål og forårsløg sammen.
- Riv limeskallen fint, og pres limesaften.
- Vend limeskal, limesaft og lidt salt sammen med de snittede grøntsager, og lad kålsalaten trække på køl i 15 minutter.
- Paneret kylling Flæk kyllingefileterne på langs, så der bliver 8 stykker i alt, og bank dem let flade.
- Bland mel med friskrevet parmesan, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i heri.
- Steg kyllingestykkerne i smør og olie i 5 minutter på hver side.
- Afdryp på køkkenrulle.
- Dressing Rør mayonnaise, sennep, honning, salt og peber sammen.
- Servering Rist burgerbollerne, og smør dem med dressingen.
- Læg burgerne sammen med spidskålssalat, kylling, tomatskiver, syltede agurker og friske ærteskud på toppen. Servér straks.

Hovedretter
Lasagne maltagliati med kylling