Opskrifter

Burger med paneret kylling og hjemmelavet dressing

Søndag, 20. april 2025Opdateret I gårAf Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på en sprød og saftig burger med paneret kylling og lækre toppings. Og ikke mindst en skøn, hjemmelavet dressing. Mums!
30 min
4 personer
Paneret kylling
4 kyllingebrystfileter
1 dl hvedemel
30 g parmesan
Salt og peber
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning
Spidskålssalat
200 g spidskål
1 bundt forårsløg
1 usprøjtet limefrugt
Salt
Dressing
100 g mayonnaise
20 g dijonsennep
15 g flydende honning
Salt og peber
Til servering
4 store burgerboller
2 tomater
50 g syltede agurker
Ærteskud

Fremgangsmåde

  1. Spidskålssalat Skær spidskålen i tynde strimler.
  2. Snit forårsløg­ene fint.
  3. Bland spidskål og forårsløg sammen.
  4. Riv limeskallen fint, og pres limesaften.
  5. Vend limeskal, limesaft og lidt salt sammen med de snittede grøntsager, og lad kålsalaten trække på køl i 15 minutter.
  6. Paneret kylling Flæk kyllingefileterne på langs, så der bliver 8 stykker i alt, og bank dem let flade.
  7. Bland mel med friskrevet parmesan, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i heri.
  8. Steg kyllingestykkerne i smør og olie i 5 minutter på hver side.
  9. Afdryp på køkkenrulle.
  10. Dressing Rør mayonnaise, sennep, honning, salt og peber sammen.
  11. Servering Rist burgerbollerne, og smør dem med dressingen.
  12. Læg burgerne sammen med spidskålssalat, kylling, tomatskiver, syltede agurker og friske ærteskud på toppen. Servér straks.