Opskrifter
Butterchicken med blomkål
Fredag, 12. januar 2024Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
En lækker portion butterchicken er noget, de fleste vil værdsætte. Servér retten med enten naanbrød eller kogte ris alt efter dine præferencer for en fuldendt oplevelse.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2024-01-11/ng-u0223-05-1.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
1 t
4 personer
Butterchicken med blomkål:
300 g kyllingebrystfilet
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. garam masala
4 spsk. yoghurt naturel 0,5 %
2 løg
Olivenolie til stegning
½ blomkål
50 g smør
2 spsk. koncentreret tomatpuré
5 dl hønsebouillon
1 dl madlavningsfløde 18 %
75 g cashewnødder
Salt og peber
Til servering:
Frisk koriander
Nanbrød eller kogte ris
Fremgangsmåde:
- Klip eller skær kyllingefilet ud i grove tern.
- Skær hvidløg og chili i mindre stykker, og stød dem i en morter sammen med spidskommen, koriander og garam masala.
- Rør krydderiblandingen med yoghurt, og vend det med kyllingestykkerne. Lad det marinere i en frysepose eller en tildækket skål i køleskabet i mindst 20 minutter, men gerne et par timer eller natten over.
- Sautér finthakkede løg klare i en stor gryde i olie.
- Læg blomkålsbuketter samt kyllingestykkerne og den marinade, som hænger ved, i gryden. Brun kyllingen på alle sider.
- Rør smør og tomatpuré i gryden, og lad det simre under låg i 15 minutter.
- Hæld bouillon og madlavningsfløde over, og kog retten igennem i ca. 10 minutter.
- Rør cashewnødder i, smag til med salt, peber og de øvrige krydderier, og servér med frisk koriander på toppen og nanbrød eller ris.
![Pasta med spinat og kyllingepølser](https://imgix.familiejournal.dk/2023-08-09/strik-169-foto-med-1-billede-1.png?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hovedretter
Pasta med spinat og kyllingepølser