Cannelloni med laks
Ingredienser til cannelloni med laks
(3 pers.)
Fars:
500 g laksefilet
100 g røget laks
evt. lakserester
2 fed hvidløg
1 bdt. dild
1 æg
1 spsk. fløde
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 usprøjtet citron
2 spsk. revet parmesan
Bechamelsovs:
5 dl mælk
30 g mel
1 knsp. revet muskatnød
1 tsk. salt
1 knsp. peber
250 g friske lasagneplader
50 g revet mozzarella
Prøv også en cannelloni med skinke og spinat
Fremgangsmåde til laksecannelloni
Hak filet og røget laks i en foodprocessor sammen med hvidløg, dild, æg, fløde, krydderier, citronskal og citron til en lind fars. Pisk ½ dl af mælken med melet og varm resten af mælken op til kogepunktet. Pisk meljævningen i den kogende mælk og lad den koge under omrøring 2 min., tilsæt muskat, salt og peber og smag sovsen til. Halvér lasagnepladerne, kom en god skefuld fars på hver og rul lasagnepladerne om farsen. Kom lidt af bechamelsovsen i bunden af et ovnfast fad og læg cannellonierne over. Hæld resten af bechamelsovsen over og drys med mozzarellaen. Bag retten midt i ovnen ved 180˚ i 25 min. og servér evt. med en grøn salat til.
Alternativ til laksecannelloni: Citrusfisk med krydrede gulerødder