Coq au caffé

Retten coq au vin er inspirationen bag denne ret, hvor kaffe er brugt som krydderi
Af
af Redaktion
Annonce

Ingredienser til coq au caffé

(4 pers.)

1 kylling
2 spsk. groftknuste kaffebønner
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
50 g bacon el. panchetta
2 skalotteløg
250 g champignoner
1 glas cognac (3-5 cl)
2 dl rødvin
1 dl kaffe
3 kviste timian
2 kviste løvstikke
3 kviste persille
40 g smør
25 g mel

Tilbehør
Flutes og grøn salat

Fremgangsmåde

Partér kyllingen i 8 stk. og drys dem med salt, peber og knust kaffe og brun dem i en gryde i olien. Tag dem op. Pil løget, skær det i skiver og skær baconen i tern. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Kom bacon, løg og champignoner i gryden og steg dem i 10 min. Tag dem op og kom kyllingen tilbage i gryden. Flambér med cognac. Kom vin, kaffe, løvstikke, timian og persille i gryden og lad det småkoge under låg i 45 min. Rør smør og mel til en smørbolle og jævn sovsen. Lad det koge 10 min. til. Servér med flutes og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen



Find flere opskrifter her...
Kaffepaneret bøf med flødekartofler
Kaffeboller


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.