Opskrifter

Courgettegratin

Onsdag, 28. august 2013af Redaktion
Courgetter bruges ofte i det sydlandske køkken – her er gratinen tydeligvis italiensk inspiret – og smager bare skønt

Ingredienser til courgettegratin

(2 pers.)

2 store, grønne courgetter
Salt og peber
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede, flåede tomater
3 tomater
½ potte basilikum
100 g emmentaler
+ ekstra olie


Tilbehør
Grøn salat og groft brød

Fremgangsmåde til courgettegratin

Skyl courgetterne og skær dem i tynde skiver, der drysses med lidt salt til marinering. Pil og hak hvidløg og steg det i olie. Tilsæt dåsetomaterne og lad det koge ind. Smag til med salt og peber. Lad det simre i 20 min., til sovsen er intens og tyk.

Børst saltet af courgetterne. Skær de friske tomater i skiver og læg dem lagvist med courgetterne i et ildfast fad. Når du har et lag, hælder du lidt tomatsovs på og drysser basilikumblade over. Fortsæt, til alt er brugt.
Riv osten over og hæld lidt olie over.

Stil gratinen i en 200º varm ovn i 20 min. tildækket med alufolie. Fjern folien og fortsæt ca. 15 min., til osten er gylden.

Spises varm med salat og brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Porretærte
Sicilianske aubergineruller


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)