Courgettegratin
Ingredienser til courgettegratin
(2 pers.)
2 store, grønne courgetter
Salt og peber
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede, flåede tomater
3 tomater
½ potte basilikum
100 g emmentaler
+ ekstra olie
Tilbehør
Grøn salat og groft brød
Fremgangsmåde til courgettegratin
Skyl courgetterne og skær dem i tynde skiver, der drysses med lidt salt til marinering. Pil og hak hvidløg og steg det i olie. Tilsæt dåsetomaterne og lad det koge ind. Smag til med salt og peber. Lad det simre i 20 min., til sovsen er intens og tyk.
Børst saltet af courgetterne. Skær de friske tomater i skiver og læg dem lagvist med courgetterne i et ildfast fad. Når du har et lag, hælder du lidt tomatsovs på og drysser basilikumblade over. Fortsæt, til alt er brugt.
Riv osten over og hæld lidt olie over.
Stil gratinen i en 200º varm ovn i 20 min. tildækket med alufolie. Fjern folien og fortsæt ca. 15 min., til osten er gylden.
Spises varm med salat og brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Porretærte
Sicilianske aubergineruller
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)