Bentes porretærte
Ingredienser til Bentes porretærte
(4 pers.)
75 g smør eller margarine
200 g mel
½ tsk. salt
1 æg
1-2 spsk. koldt vand
Fyld
1 bdt. porrer (3-4)
1¼ dl cremefraiche
3 æg
Salt og peber
100 g kogt skinke
100 g røget dyrekølle el. andet røget hjortekød
3 spsk. parmesan
Der findes andet end porretærte. Prøv vores kyllingetærte med asparges
Fremgangsmåde til porretærte
Smuldr smørret i melet, tilsæt æg og salt og saml dejen med vandet. Lad dejen hvile koldt i en time, rul den ud og læg den i en tærteform på ca. 28 cm. Prik bunden med en gaffel og bag den i 10 min. ved 200°. Skær porrerne i ringe og damp dem i letsaltet vand i 5 min. Bland æg og cremefraiche, salt og peber og skær skinke og dyrekølle i tern. Vend kødet og porrerne i æggemassen og fordel fyldet i tærtebunden. Drys med revet parmesan og bag tærten ved 200° i 35 min. Servér tærten lun.
Madopskrift: Bente Kaehne