Crème brûlée a la orange
(4 pers.)
6 æggeblommer
100 g sukker
2 tsk. fintrevet, usprøjtet appelsinskal
5 dl piskefløde
60 g sukker
2 tsk. kanel
Pisk æggeblommer, sukker og appelsinskal skummende og varm fløden op til kogepunktet. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, mens der piskes, og kom cremen i 4 ramakiner. Sæt ramakinerne i en bradepande og hæld vand ved, så det dækker den nederste halvdel af ramakinerne.
Stil bradepanden i ovnen ved 140° i 1 time, til cremen har sat sig, og stil dem på køl i mindst 2 timer. Bland sukker og kanel, drys blandingen over cremen og karamelliser overfladen med en bundselbrænder eller under grillen i ovnen.
Madopskrift: Kristina Marckmann
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Julekage med appelsinremonce
Risalamande
Appelsinstænger
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)