De bedste frugter til Lavkarbo-kosten
Vi skærer ned på kulhydraterne i kosten for at holde blodsukkeret stabilt. Men nogle kulhydrater er hurtigere til at påvirke blodsukkeret end andre. Det handler om fødevarens Glykæmiske Indeks (GI) - jo højere GI desto større blodsukkerpåvirkning.
Ren glucose (sukker) har et GI på 100, mens hvidt brød scorer 95 på skalaen.
Mange læsere spørger, om frugt er helt forbudt i Lavkarbo-kosten. Det er det ikke, men det kan være hensigtsmæssigt at holde sig til frugt med lavest muligt GI og spise det sammen med protein- og fedtholdige fødevarer, så blodsukkerstigningen forsinkes samt begrænse det til et par stykker om dagen.
Læs også: Proteiner mætter godt
Her får du en oversigt over forskellige frugters GI:
Ananas: 66
Appelsin: 44
Banan: 54
Blomme: 39
Grapefrugt: 25
Jordbær: 40
Kirsebær: 22
Pære: 37
Æble: 38
Byd dig selv et kirsebær
Kirsebær indeholder både A-, B- og C-vitaminer samt anti-oxidanter, der beskytter os mod sygdomme.
Eftersom kirsebær indeholder 83% vand, er de kaloriefattige og giver en langsommere blodsukkerstigning end frugt. Spis dem som snack eller i desserter, smoothies eller salat.
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød