Opskrifter

De bedste frugter til Lavkarbo-kosten

Mandag, 2. september 2013af Tatjana Albinus/Foto: All Over PressAlbinus/Foto: All Over Press
Er du i tvivl om, du må spise frugter, når du er på Lavkarbo-kost? Så læs med her...

Vi skærer ned på kulhydraterne i kosten for at holde blodsukkeret stabilt. Men nogle kulhydrater er hurtigere til at påvirke blodsukkeret end andre. Det handler om fødevarens Glykæmiske Indeks (GI) - jo højere GI desto større blodsukkerpåvirkning.

Ren glucose (sukker) har et GI på 100, mens hvidt brød scorer 95 på skalaen.

Mange læsere spørger, om frugt er helt forbudt i Lavkarbo-kosten. Det er det ikke, men det kan være hensigtsmæssigt at holde sig til frugt med lavest muligt GI og spise det sammen med protein- og fedtholdige fødevarer, så blodsukkerstigningen forsinkes samt begrænse det til et par stykker om dagen.

Læs også: Proteiner mætter godt

Her får du en oversigt over forskellige frugters GI:

Ananas: 66
Appelsin: 44
Banan: 54
Blomme: 39
Grapefrugt: 25
Jordbær: 40
Kirsebær: 22
Pære: 37
Æble: 38

Byd dig selv et kirsebær

Kirsebær indeholder både A-, B- og C-vitaminer samt anti-oxidanter, der beskytter os mod sygdomme.
Eftersom kirsebær indeholder 83% vand, er de kaloriefattige og giver en langsommere blodsukkerstigning end frugt. Spis dem som snack eller i desserter, smoothies eller salat.

Flere slankende Lavkarbo / Low carb-opskrifter