Opskrifter

Farseret kylling

Onsdag, 11. september 2019af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Er du vild med kylling? Så er denne opskrift lige noget for dig. Farseret kylling er en skøn ret, der både er saftig og smagfuld. Kyllingen serveres med bønnesalat, bagte tomater og kogte kartofler. Få opskriften på farseret kylling her.

Ingredienser til farseret kylling:

(6 pers.)

  • 1 lille squash
  • 1 lille løg
  • 4 stilke timian el. salvie
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • ½ dl rasp
  • Peber
  • 3⁄4 dl rødvin el. afkølet hønsebouillon
  • 1 hel kylling
  • 500 g små tomater
  • 1 spsk. olivenolie

Bønnesalat:

  • 500 g grønne bønner
  • 1 frillicesalat
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • 1 skalotteløg

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Prøv også: Confiteret kylling med citron

Fremgangsmåde:

Riv squash og løg groft. Hak timian eller salvie. Rør kødet sejt med salt og æg. Tilsæt revet squash, løg, hakket krydderurt, rasp, peber og rødvin. Rør det hele godt sammen. Lad farsen hvile på køl i ca. 30 min.

Skær kyllingen op i ryggen, og skær forsigtigt kyllingekødet fra skroget i hver side. Lad kniven følge skroget, brug små snit og træk kødet ud, så du kan komme til med kniven. Vrid lår og vinger ud i leddet, og skær leddet i brusken over, dér hvor det er blødt. Skær benet i overlåret væk, og lad benet i underlåret sidde. Skær forsigtigt kødet fri ved brystbenet, kun skindet.

Læg farsen midt på den udbenede kylling. Luk den grundigt med kødnåle i ryggen, eller sy den sammen med kødsnor. Læg kyllingen med lukningen nedad i et stort ovnfast fad. Tryk den godt sammen, så den er lige tyk over det hele, og saml lårene med et stykke kødsnor.

Krydr kyllingen med salt og peber, og steg den i ovnen ved 180° i ca. 30 min. Vend tomaterne med olie, salt og peber, og læg dem rundt om kyllingen. Steg det hele endnu 20 min., eller til kyllingens centrumstemperatur er 75°.

Lad kyllingen trække i 15 min., og skær den i tykke skiver.

Servér med bønnesalat, bagte tomater og kogte kartofler.

Prøv også: Kylling stegt med tomat

Bønnesalat:

Nip bønnerne, og kog dem i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Skyl og tør salaten. Bryd den i grove stykker, og anret den på et fad sammen med bønnerne. Rør sennep sammen med olie, eddike, salt og peber. Dryp dressingen over salaten, og drys med finthakket skalotteløg.

Prøv også: Kyllingedeller med sommerkartofler