Farseret mørbrad med kartoffelmos
Ingredienser til farseret mørbrad med kartoffelmos
(3-4 pers.)
1 stor svinemørbrad
2 spsk. olivenolie
Saften af ½ citron
2 portionspølser med æble og timian
2 dl æblecider
Salt og peber
Sovs
1 dl sky
1 skalotteløg
1 æble
2 kviste timian
Mos
1 kg melede kartofler
500 g belle de boskoop-æbler
100 g smør
Salt og peber
Lidt rosmarin
Fremgangsmåde til farseret mørbrad med kartoffelmos
Skær mørbraden op på langs og fold den ud. Gnid overfladen med olie, citronsaft, salt og peber. Tag farsen ud af pølserne og smør den på mørbraden. Rul mørbraden sammen som en roulade og snør den. Læg stegen i et dybt, ovnfast fad og dryp lidt olie over. Hæld 2 dl æblecider i fadet og stil det i ovnen ved 160º i 35 min., hæld skyen fra til sovsen og giv mørbraden 7 min. under grillen, så overfladen bruner.
Sovs: Blend skyen med løg, æble og timian og varm den op, den må kun lige ramme kogepunktet.
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem i usaltet vand i 20 min. Skræl æblerne, skær dem i tern og kog dem med kartoflerne de sidste 5 min. af kogetiden. Mos kartoffelblandingen og rør den med smør, salt og peber. Krydr mosen med rosmarin og servér den til stegen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kalvecuvette med kålsalat
Krebinetter med hvidkålssalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)