Fiskefileter a la Orly med citronsauce
(4 pers.)
8 fiskefileter
Marinade
½ tsk. salt
Saft af 1 citron
1 lille, hakket løg
Beignetdej
125 g mel
2 æg
½ tsk. salt
½ dl øl
Ca. 1 dl vand
Palmin el. fritureolie til stegning
Pynt
1 håndfuld groft plukket persille
Citronbåde
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Rør marinaden sammen, læg fileterne i og lad dem trække køligt en times tid, vend dem et par gange.
Pisk mel, æg, salt og øl sammen. Pisk vand i lidt ad gangen, til dejen har passende konsistens, lidt tykkere end pandekagedej. Lad dejen hvile ½ time. Skyl og tør persillen.
Varm fedtstoffet op i en gryde til omkring 180°. Dup fileterne tørre og dyp dem i dejen en ad gangen. Kog dem i frituren 4-5 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kast persillen i gryden og kog den et kort øjeblik i fedtstoffet (pas på det sprøjter), til den er sprød og stadig grøn. Lad dem dryppe af på papir.
Citronsauce
25 g smør
2 spsk. mel
4 dl fiske- el. grønsagsbouillon
1 æggeblomme
2 spsk. fløde
Saft af ½ citron
Salt og peber
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med bouillon under piskning og lad saucen småkoge et par min. Pisk æggeblomme og fløde sammen, hæld det i saucen og varm til lige inden kogepunktet under piskning. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Laksetærte med basilikum
Pocheret fisk med chokolademole
Enkel fiskesuppe
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)