Opskrifter
Fiskefrikadeller med hjemmelavet picklessauce
Mandag, 12. juni 2017Opdateret 22. aprilaf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
God klassisk mormormad frembringer gode minder og smager jo bare skønt! Gør din mormor kunsten efter og servér lækre fiskefrikadeller og hjemmelavet picklessauce.

30 min
4 personer
Fiskefrikadeller
500 g torsk el. sejfilet
2 skalotteløg
4 spsk. hvedemel
2 æg
½ bdt. dild
1½ tsk. groft salt
Smør til stegning
Picklessauce
1 dl sennepspickles
3 dl fiskebouillon
2 spsk. hvedemel
3 dl fløde
1 tsk salt
1 knsp. peber
Fremgangsmåde
- Hak fileterne groft og løget fint.
- Rør fiskekød, løg, mel, æg, klippet dild, salt og peber sammen.
- Steg frikadellerne i smørret ved jævn varme ca. 6 min. på hver side, til frikadellerne virker faste og spændstige.
- Blend sennepspickles og lidt af fiskebouillonen et kort øjeblik.
- Pisk mel og ½ dl af bouillonen sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af bouillonen i.
- Bring blandingen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt piskefløden og kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min.
- Tilsæt de blendede pickles og smag til med salt og peber og servér med kogte kartofler.

Hovedretter
Sprøde fiskefrikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Hovedretter
Stjerneskud med rødspættefilet, rejer og hvide asparges