Opskrifter

Fiskefrikadeller med hjemmelavet picklessauce

Mandag, 12. juni 2017Opdateret 22. aprilaf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
God klassisk mormormad frembringer gode minder og smager jo bare skønt! Gør din mormor kunsten efter og servér lækre fiskefrikadeller og hjemmelavet picklessauce.
30 min
4 personer
Fiskefrikadeller
500 g torsk el. sejfilet
2 skalotteløg
4 spsk. hvedemel
2 æg
½ bdt. dild
1½ tsk. groft salt
Smør til stegning
Picklessauce
1 dl sennepspickles
3 dl fiskebouillon
2 spsk. hvedemel
3 dl fløde
1 tsk salt
1 knsp. peber

Fremgangsmåde

  1. Hak fileterne groft og løget fint.
  2. Rør fiskekød, løg, mel, æg, klippet dild, salt og peber sammen.
  3. Steg frikadellerne i smørret ved jævn varme ca. 6 min. på hver side, til frikadellerne virker faste og spændstige.
  4. Blend sennepspickles og lidt af fiskebouillonen et kort øjeblik.
  5. Pisk mel og ½ dl af bouillonen sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af bouillonen i.
  6. Bring blandingen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt piskefløden og kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min.
  7. Tilsæt de blendede pickles og smag til med salt og peber og servér med kogte kartofler.