Opskrifter

Gnocchi med salvie og brunet smør

Fredag, 15. april 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria TegnerFoto: Maria Tegner
Denne ret er lige noget for dig, hvis du (også) elsker kombinationen af brunet smør og salvie. Hverdagsretten kan tilberedes på under 30 minutter.

Opskrift på gnocchi med salvie og brunet smør

4 personer

  • 500 g gnocchi
  • 250 g champignoner
  • 75 g smør til stegning
  • 1 håndfuld salvie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • Parmesan
  • Salt og peber

Råkostsalat:

  • 5 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde:

Bring letsaltet vand i kog i en gryde, hæld gnocchi i, og lad dem koge i 2-3 minutter. Rens champignoner, og skær dem i kvarter. Smelt smørret ved lav varme på en pande med høje kanter eller i en gryde.

Steg salvieblade, presset hvidløg og champignoner ved middel varme i et par minutter. Vend de kogte, godt afdryppede gnocchier på panden, og rist dem gyldne i 7-10 minutter.

Drys med revet citronskal (gem citronsaften til råkosten) og revet parmesan. Smag til med salt og peber.

Råkostsalat: Snit gulerødder og spidskål fint. Smag til med citronsaft og sukker.