Stegt flæsk med persillesmørsauce og saltet kål
Opskrift på stegt flæsk med persillesmørsauce og saltet kål
(2 personer)
- 300 g stegeflæsk i skiver
- Salt og peber
- Saltet kål:
- 200 g spidskål
- 2 tsk. salt
- 100 g syltede rødbeder
Kartofler med persillesmørsauce:
- 500 g kartofler
- 75 g smør
- ½ potte kruspersille
- Salt og peber
Prøv også: Ovnstegt flæsk med sennepsdip og æblesalat
Fremgangsmåde:
Saltet kål: Vend fintsnittet kål med salt. Lad det trække i 30 minutter. Skyl saltet af kålen i et dørslag, og afdryp. Vend små rødbedetern i.
Kartofler med persillesmørsauce: Kog kartofler møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre under låg. Smelt smør over middel varme, og tag derefter panden af varmen. Tilsæt finthakket persille under omrøring. Krydr med lidt salt og peber. Vend kartoflerne med persillesmørsauce.
Prøv også: Klassisk stegt flæsk med persillesovs
Dup flæskeskiverne tørre. Krydr med salt og peber. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side på en godt opvarmet pande. Skru ned til middel varme, og vend jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt. Servér stegt flæsk med saltet kål og kartofler med persillesmørsauce.
Prøv også: Æbleflæsk med kompot