Stegt flæsk med persillesmørsauce og saltet kål

Her får du opskriften på en nyfortolkning af Danmarks nationalret: stegt flæsk. Flæsket serveres med kartofler, persillesmørsauce og en sprød kålsalat. Velbekomme.
Af
Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard
Stegt flæsk med persillesmørsauce og saltet kål
1 t
2 personer
Stegt flæsk
300 g stegeflæsk i skiver
Salt og peber
Saltet kål
200 g spidskål
2 tsk. salt
100 g syltede rødbeder
Persillesmørsauce
75 g smør
½ potte kruspersille
Salt og peber
Tilbehør
500 g kartofler

Fremgangsmåde

  1. Saltet kål Vend fintsnittet kål med salt. Lad det trække i 30 minutter.
  2. Skyl saltet af kålen i et dørslag, og afdryp. Vend små rødbedetern i.
  3. Kog kartofler møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre under låg.
  4. Persillesmørsauce Smelt smør over middel varme, og tag derefter panden af varmen.
  5. Tilsæt finthakket persille under omrøring. Krydr med lidt salt og peber.
  6. Vend kartoflerne med persillesmørsauce.
  7. Stegt flæsk Dup flæskeskiverne tørre. Krydr med salt og peber.
  8. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side på en godt opvarmet pande.
  9. Skru ned til middel varme, og vend jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt.
  10. Servér stegt flæsk med saltet kål og kartofler med persillesmørsauce.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.