Opskrifter

Hamburgerryg med forårstilbehør

Mandag, 31. marts 2014af Redaktion
Klassisk tilbehør til hamburgerryg er sennep, ærter, gulerødder, små kartofler, grønlangkål eller spinat, men lad os prøve noget andet. Her har vi en lækker opskrift på hamburgerryg med forårstilbehør.

Ingredienser til hamburgerryg

(Rigeligt med hamburgerryg til 4 pers.)

1 kg gammeldags hamburgerryg

Fremgangsmåde til hamburgerryg

Kog din hamburgerryg ved svag varme under låg ca. 40 min., til centrumtemperaturen er 60°.

Tag gryden fra varmen og lad din hamburgerryg trække 20 min. i suppen.

Hamburgerryg med ben skal koge 10 min. længere.

Ingredienser til glaserede gulerødder med mynte

(4 pers.)

½ kg små, nye gulerødder
40 g smør
1 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
2 spsk. persille el. mynteblade

Fremgangsmåde

Skrab eller skræl gulerødderne og kog dem knapt halvmøre i letsaltet vand på ca. 5 min.

Hæld vandet fra og tilsæt smør. Lad gulerødderne snurre 5 min. under låg.

Tilsæt sukker og citronsaft og lad gulerødderne snurre møre på 3-4 min.

Smag til med salt og peber og tilsæt hakket mynte eller persille.

Ingredienser til gratineret spinat

(4 pers.)
Ca. 450 g hel, frossen, optøet spinat el. 600 g frisk spinat
1 fed hvidløg
½ dl cremefraiche 18%
Salt og peber
Revet muskat
2 æg
1 dl fløde
50 g ost

Fremgangsmåde

Damp spinaten i en gryde, til den er faldet sammen eller tøet op, spinaten skal ikke hakkes.

Rør presset hvidløg og cremefraiche i spinaten og smag den til med salt, peber og muskat.

Læg spinaten i et ovnfast fad. Pisk æg, fløde og ost sammen og hæld det over.

Sæt fadet i ovnen på midterrillen 10-12 min. ved 225°, til æggemassen er gylden og sprød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Oksecuvette i grøn sauce
Stegt medister med varme sennepskartofler

Flere nemme opskrifter til aftensmad i galleriet her: